inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Théodore Rousseau

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Théodore Rousseau is een Franse schilder die in de 19e eeuw werkte. Hij richtte zich vooral op landschappen die hij buiten schilderde. Hij probeerde te breken met het toen heersende academisme dat de creatieve vrijheid beperkte. De meest bekende werken van de schilder zijn zoals: De Telegraaf van Montmartre en de Tiffange-vallei. Canvasschilderijen passen het best aan de interieurs die zijn gedecoreerd in een klassieke, Engelse, hampton- of glamourstijl!

Kunst reproducties Théodore Rousseau

Théodore Rousseau werd geboren in Parijs in 1812 en stierf in Barbizon in 1867. De schilder is de vertegenwoordiger en de initiatiefnemer van de Barbizon-groep. Tegen de heersende regels in wilde Rousseau breken met het academisme, dat de creatieve vrijheid sterk beperkte. Vandaag de dag worden de schilderijen van Theodor Rousseau beschouwd als het begin van het Impressionisme. Hij was een van de eersten die de muren van zijn atelier verliet en de natuur in de open lucht ging schilderen. De kunstenaar ontwikkelde het concept van het intieme landschap, dat gebaseerd was op de persoonlijke bewondering van de schilder voor het bos van Fontainebleau. Zijn landschappen werden op een zeer eenvoudige en natuurlijke manier geschilderd. Rousseau's grootste aandacht ging uit naar de kleuren, die voor hem het sterkste expressiemiddel waren. Een groeiende groep schilders begon zich rond de kunstenaar te verzamelen en de school van Barbizon telde grootheden als Narcisse Díaz de la Peña, Jules Dupré, Constant Troyon, Charles-François Daubigny, Jean-François Millet en Charles Jacque onder haar leden. Bekijk de reproducties van Théodore Rousseau.


 

Reproductie schilderijen Théodore Rousseau voor aan de muur

Het kunstwerk van Théodore Rousseau onderscheidt zich vooral door zijn authenticiteit. De schilder vereeuwigde wat hij in real time waarnam en was in staat elk detail met uiterste nauwkeurigheid weer te geven. Omdat de schilderijen van Rousseau rijk zijn aan weelderige tinten groen, blauw en geel, passen ze perfect in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Het universele en tijdloze thema past goed in interieurs die zijn ingericht in klassieke, Hampton- of glamourstijl. Een goede manier om alle kwaliteiten van het kunstwerk te benadrukken is het gebruik van een extra lichtbron, zoals een wandlamp. Reproducties van Rousseau's kunstwerken komen het best tot hun recht boven lage meubelen zoals een bank, tafel of bureau.