inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€ Actie is geldig nog: : :

Jean-François Millet

Categorieën
Filters

Filters

Kleur

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij Feeding the Young
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Self Portrait
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Nude Study
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Narcissi and Violets
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij A Farmer's wife sweeping
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Churning Butter
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Bouquet of Margueritas
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij The Church at Greville
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij The Angelus
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Jean-François Millet was een Franse schilder die op het gebied van realisme werkte. In zijn werken concentreerde hij zich op afbeeldingen van dorpelingen die hun dagelijkse werk uitvoeren, waarbij hij de nadruk legde op de relatie tussen mens en natuur en volksvroomheid. Dit onderwerp stond hem dicht vanwege zijn boerenafkomst. Als je geïnteresseerd bent in onderwerpen die verband houden met het dagelijks leven van gewone mensen, versier je huis dan met de reproducties van Millet!

Schilderijen van Jean-François Millet

Jean-François Millet en zijn schilderijen hebben een ongelooflijk sterke invloed gehad op de ontwikkeling van de realistische stroming in de schilderkunst. Deze Franse schilder en tekenaar die leefde en werkte in de 19e eeuw kwam uit een typisch boerengezin, wat ongetwijfeld in zijn werk tot uiting komt. Tevens beantwoordt dit de vraag waarom hij zo goed zijn weg vond in het realisme. Zijn aanvankelijke pogingen om portretten, landschappen en zelfs mythologische taferelen te schilderen gaf hij al snel op en koos voor het maken van realistische werken. Zijn werk is voornamelijk gebaseerd op het overbrengen van alledaagse menselijke activiteiten op doek. Samen met hun verdriet, problemen of zorgen. Vandaar dat de schilderijen van Jean François Millet heel vaak mensen afbeelden die op het veld werken, hun leven op het land en hun dagelijkse bezigheden in huis. Dergelijke composities suggereren dat Millet in zijn werk vaak putte uit zijn eigen ervaring en dat hij motieven schilderde die voor hem bijzonder dierbaar waren. 


 

Reproducties van werken van Jean François Millet

De schilderijen van Jean-François Millet worden, net als die van andere vertegenwoordigers van het realisme, gekenmerkt door zeer ingetogen kleuren en een traditionele, zelfs onopvallende kleurencombinatie. Dergelijke kleuren benadrukken op perfecte wijze het onderwerp en een zekere "eenvoud" van de schilderijen. De reproducties van de werken van Jean-François Millet zijn vooral een suggestie voor wie op zoek is naar accessoires die een klassieke binnenhuisinrichting kunnen accentueren. Opgehangen in de woonkamer, achter de sofa of naast de open haard zullen ze zeker een gespreksonderwerp worden tijdens sociale bijeenkomsten. Individueel zullen ze heel goed tot hun recht komen, maar ook langs de trap, tussen de verdiepingen, kunnen verschillende reproducties van de schilderijen een interessante compositie vormen. Een dergelijke reproductie is ook een geweldig cadeau-idee voor kunstliefhebbers.