inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

Kunstwerken van Wassily Kandinsky

Categorieën
Filters

Filters

Kleur

  • Toon meer kleuren

    Verberg extra kleuren

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Wassily Kandinsky is een Russische schilder die aan het begin van de 19e en 20e eeuw werkte. Hij wordt beschouwd als een van de pioniers van de abstracte hedendaagse kunst. Kandinsky creëerde expressieve schilderijen, gekenmerkt door levendige, verzadigde kleuren en gedurfde geometrische vormen. Deze grote schilder was van mening dat kunst een sterke invloed moest hebben op de emoties van de kijker. Wij raden Wassily Kandinsky-reproducties uit de bimago-collectie aan aan alle liefhebbers van de werken van de meester van de penseelvoering. De schilderijen van Kandinsky zullen uw huis of kantoor zeker laten opvallen en geven het interieur met schilderijen van deze unieke schilder een artistiek karakter.

Wassily Kandinsky artwork

Wassily Kandinsky is een Russische schilder, die wordt beschouwd als een van de pioniers van de abstracte kunst. Hij werd geboren in 1866 in Moskou. Hij studeerde rechten en economie, maar verdedigde nooit zijn proefschrift. In 1896 ging hij naar Duitsland en besloot zich aan de schilderkunst te wijden. Hij studeerde aan de particuliere kunstacademie van Anton Ažbe en vervolgens aan de Academie voor Schone Kunsten in München. In 1911 richtte hij de Blue Rider-groep op, die expressionistische kunstenaars samenbracht. De naam kwam van de titel van de almanak uitgegeven door Wassily Kandinsky en Franz Marc. De Wassily Kandinsky Blue Rider-groep wilde de opvattingen over kunst veranderen en deze bevrijden van de conservatieve traditie van de academische schilderkunst. Na verloop van tijd sloten artiesten als Paul Klee, August Macke en Arnold Schönberg zich erbij aan. In 1926 publiceerde Wassily Kandinsky het boek ""Point and Line to Plane"". Dit werk wordt nog steeds beschouwd als een baanbrekend werk op het gebied van abstracte kunst.


 

Wassily Kandinsky art

De karakteristieke kenmerken van de schilderijen van Wassily Kandinsky zijn: sterke expressie, verzadigde, levendige kleuren en geometrische vormen. De schilder wilde via zijn werken diepe emotionele en spirituele ideeën overbrengen. Kandinsky maakte schilderijen met verschillende technieken. Hij heeft zowel olieverfschilderijen, aquarellen als talrijke tekeningen gemaakt. De beroemdste schilderijen van Wassily Kandinsky zijn zeker het werk ""Compositie VIII"" Het was het eerste abstracte werk van deze kunstenaar. In het schilderij zie je lijnen, vormen en figuren die een specifieke opstelling creëren. Dit werk wordt gewaardeerd vanwege het gebruik van kleur en vorm om de indruk van beweging te creëren. Ook opmerkelijk is een abstracte aquarel van Wassily Kandinsky, met subtiele vlekken op een witte achtergrond.

Wassily Kandinsky schilderijen

De werken van Wassily Kandinsky zijn momenteel onder meer te bewonderen in de New Yorkse vestiging van het Guggenheim Museum, waar 150 verschillende werken van deze Russische meester van de verf te zien zijn. Liefhebbers van de werken van Wassily Kandinsky kunnen deze bijzondere kunst echter elke dag ervaren, zonder daarvoor musea en galerieën te hoeven bezoeken. Bestel gewoon de reproducties die beschikbaar zijn in onze collectie. Schilderijen van Wassily Kandinsky passen perfect in moderne interieurs en geven ze een uniek karakter. Goed geselecteerde Wassily Kandinsky-abstractie past ook in meer klassieke arrangementen. Elke reproductie is verkrijgbaar als canvasprint, premium print, akoestische print of XXL opvouwbare print.