inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Thomas Gainsborough

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Thomas Gainsborough was een Engelse schilder gespecialiseerd in portretten en landschappen. Deze kunstenaar was een van de meest populaire hofschilders. Zijn schilderijen op doek werden gekenmerkt door een vrije schildertechniek en een rijk kleurenpalet. Door de figuren te vereeuwigen, probeerde de schilder ook hun psyche weer te geven. Op bimago bieden we een collectie reproducties van Thomas Gainsborough die de schoonheid van kunst in je huis of kantoorruimte zullen brengen!

Schilderijen Thomas Gainsborough

Thomas Gainsborough was een buitengewoon getalenteerde schilder. Hij specialiseerde zich in portretten en landschappen. De carrière van de Engelsman, die in de XVIII eeuw leefde, was niet altijd bezaaid met rozen. De kunstenaar werd geboren in een weversgezin. In Londen studeerde hij bij Hubert Gravelot, een Fransman die gespecialiseerd was in schilderen en tekenen. Hubert Gravelot nam toen zijn opvoeding op zich. Hij begon zijn carrière met het maken van een verscheidenheid aan landschappen. Toen deze hem niet de gewenste populariteit opleverden, besloot hij zijn loopbaan een andere wending te geven en zich op het portretteren te richten. Deze brachten hem de bekendheid waar hij naar hunkerde en het geld dat volgde. Thomas Gainsborough's schilderijen kregen zelfs de goedkeuring van het koninklijk hof, vanwaar opdrachten naar hem toe stroomden. Tegen het einde van zijn leven keerde hij terug naar zijn geliefde landschappen. Bekijk de reproducties van Thomas Gainsborough.


 

Thomas Gainsborough reproducties voor op kantoor of woonkamer

In zijn beroepsleven sloot de Engelse schilder zich aan bij Richard Wilson, met wie zij samen de Britse school van landschapsschilders oprichtten. In het aanbod van de bimago winkel vind je vele reproducties van zijn beroemde kunstwerken. Portretten en landschappen van hoge kwaliteit zijn een uitstekend idee om cadeau te doen of om je eigen interieur te verfraaien. Reproducties van Thomas Gainsborough zullen zeer goed passen in interieurs die in de Engelse stijl worden onderhouden, in interieurs die worden gedomineerd door pracht en praal en door veel decoratie. Reproducties van Thomas Gainsborough zullen er prachtig uitzien te midden van rijkelijk versierde stoffen, familiestukken of porselein. Het is echter aan te bevelen ze aan een effen muur op te hangenb, bijvoorbeeld in het wit. Ze kunnen bijvoorbeeld worden opgehangen in een kantoor of woonkamer. In het aanbod van de bimago winkel vind je de kunstwerken van de Engelsman in verschillende versies: als hoogwaardige prints van het type Premium Print met een driedimensionaal oppervlak, maar ook als klassieke prints op canvas.