inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Sofonisba Anguissola

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Sofonisba Anguissola was een Italiaanse schilder uit de Renaissance. Als vrouw worstelde ze vanaf het begin met de vooroordelen van de samenleving, maar ondanks de moeilijke ontwikkelingsvoorwaarden bereikte ze evenveel als mannelijke schilders. Ze richtte zich op portretten en zelfportretten. Ze creëerde een nieuw type genretaferelen, waarin de personages werden gepresenteerd in een alledaags huisdecor, zonder onnodige allegorieën. Haar schilderijen zijn het meest geschikt voor klassieke interieurs.

Schilderijen Sofonisba Anguissola als reproducties op canvas

Sofonisba Anguissola is een vooraanstaand Italiaans kunstenaar die leefde en werkte tijdens de Renaissance. Hoewel zij uit een aristocratische familie met sterke artistieke tradities stamde, had zij van meet af aan te kampen met sociale vooroordelen. Want de conventies van die tijd verboden haar om bijvoorbeeld naakten te maken of anatomie te bestuderen. Deze waren voornamelijk voor mannen gereserveerd. Haar talent kon echter niet genegeerd worden. Het werd gewaardeerd door een van de meest eminente kunstenaars van die tijd, Michelangelo. De Italiaan volgde ook lessen in het atelier van Bernardino Campi. In haar kunstwerk legde Sofonisba zich toe op het maken van uitzonderlijke portretten en zelfportretten. De laatste waren bedoeld om te bewijzen dat Sofonisba Anguissola gelijk was aan een man. Ze schilderde zichzelf af als een sterke en onafhankelijke vrouw. Aangenomen wordt dat de schilder een nieuw soort genretaferelen creëerde, waarin geschilderde figuren in een typisch huiselijke, alledaagse omgeving werden afgebeeld, op een zeer eenvoudige en natuurlijke manier, zonder onnodige allegorieën te introduceren. Enkele van de beroemdste schilderijen van Sofonisba Anguissola zijn 'Schaakspel' of 'Zelfportret'. Bekijk de reproducties van Sofonisba Anguissola.


 

Kunst reproducties Sofonisba Anguissola

Sofonisba Anguissola's schilderijen zijn te beschouwen in talrijke musea, onder meer in Poznań, Łańcut en Warschau. Maar reproducties van haar schilderijen kunnen nu in jouw huiskamer hangen. De reproducties van de schilderijen van Sofonisba Anguissola die in de bimago winkel beschikbaar zijn, onderscheiden zich door hun bovengemiddelde kwaliteit. Deze zullen een geweldige aanvulling zijn op de inrichting van je woonkamer of slaapkamer. De grote rust die van deze schilderijen uitstraalt, zal zeker bevorderlijk zijn voor ontspanning, maar ook voor werk dat grote concentratie vereist. Reproducties van de Italiaanse schilder komen bijzonder goed tot hun recht in klassiek ingerichte kamers, vergezeld van natuurlijke materialen, behang met marmermotieven en rijkelijk versierde accessoires.