inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Masaccio

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij SS.Trinità
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Saint Peter in Cathedra
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Tribute Money
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij SS. Trinità
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Holy Trinity
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Tribute Money
vanaf
€ 35,10
€ 54,00
Schilderij Peter in Cathedra
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Madonna and Child
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Nauwkeurig lineair perspectief, harmonieuze compositie en spaarzame expressie - dat zijn de kenmerken van Masaccio's schilderijen, dat is Tommaso di Ser Giovanni di Simone. Deze Italiaanse schilder wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars van de vroege Renaissance.Heilige motieven of anatomisch perfecte, realistische voorstellingen van het menselijk lichaam op canvas schilderijen zullen de woonkamer zeker een origineel karakter geven.

Beroemde schilderijen van Masaccio

Masaccio, oftewel Tommaso di Ser Giovanni di Simone, was een Italiaanse schilder uit de vroege Renaissance, het zogenaamde Quattrocento. In deze periode ontwikkelde de fresco-, paneel- en ezel-schilderkunst met religieuze thema's zich sterk, en dit waren de kunstwerken die Masaccio maakte. Wat de kunstenaar onderscheidde was het anatomische detail van zijn schilderijen van het naakte lichaam en de perfecte proporties van de figuren die hij in zijn schilderijen vereeuwigde. Hoewel er tot heden maar weinig kunstwerken van deze beroemde schilder bewaard zijn gebleven, zijn ze stuk voor stuk een lust voor zelfs de grootste kunstkenners. Het bekendste kunstwerk van Masaccio is ongetwijfeld de "Heilige Drievuldigheid" uit de kerk van Santa Maria Novella in Florence, maar ook de "Ballingschap uit het Paradijs", de "Madonna met Kind en Engelen" uit de National Gallery in Londen en de "Kruisiging" uit het Napolitaanse Museo di Capodimonte staan hoog aangeschreven. In het aanbod van bimago vind je echter uiterst realistische reproducties van Masaccio's schilderijen, waaronder prachtige driedimensionale textuurprints op premium canvas.


 

Masaccio reproducties op canvas

Reproducties van uitstekende kwaliteit van Masaccio's kunstwerken uit het aanbod van bimago zullen zeker iedere liefhebber van XV eeuwse sacrale kunst bekoren, maar ook de bewonderaars van realistische, anatomisch perfecte opnamen van menselijke figuren zullen ze niet onverschillig laten. Dit type decoratie, afgedrukt op canvas, zal een fantastische versiering zijn van het interieur en zal er klasse en adel aan toevoegen. Reproducties van Masaccio's fresco's en schilderijen passen bijzonder goed op een grote, lichte muur, zonder extra decoratieve elementen, maar subtiel verlicht met kleine wandlampen. Het is ook een goed idee om meerdere schilderijen van de Italiaanse meester naast andere religieuze schilderijen te hangen en zo een privé-kunstgalerij voor thuis te creëren.