inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Lucas Cranach de Oudere

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij The Ten Commandments
vanaf
€ 35,10
€ 54,00
Schilderij St. George
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Margarethe Luther
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Suicide of Lucretia
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Portrait of a Man
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Hans Luther
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Portrait of Friedrich III
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Martin Luther
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Mocking of Christ
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij St. Paul
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij The Golden Age
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Suicide of Lucretia
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Death of Lucretia
vanaf
€ 35,10
€ 54,00
Schilderij Lucretia
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Adam and Eve
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Venus
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Lucas Cranach de Oude was een Duitse schilder en graficus uit de Renaissance. De kunstenaar veranderde vaak zijn schilderstijl, balancerend tussen de laatgotiek, de renaissance en het maniërisme. Hij schilderde portretten en schilderijen op doek met religieuze thema's. Deze schilderijen passen goed bij klassieke accessoires - je krijgt een interessant effect door ze te combineren met stijlvolle kandelaars of weelderige kroonluchters.

Schilderij van Cranach de Oudere als decoratie voor de woonkamer of eetkamer

Het aanbod van de bimago winkel beantwoordt aan de behoeften van kunstliefhebbers door reproducties aan te bieden van beroemde werken van Lucas Cranach de Oudere. De Duitser, die leefde rond de eeuwwisseling van de XV en de XVI eeuw, was hofschilder van hertog Friedrich de Wijze - de keurvorst van Saksen in die tijd. Hij was in die tijd zelfs beroemd om zijn massaproductie van schilderijen voor de plaatselijke elite. Tegelijkertijd handhaafde hij een hoge kwaliteit van zijn werk en een onberispelijke stijl. Schilderijen van Lucas Cranach de Oude kunnen immers niet alleen een grote artistieke ervaring opleveren, maar ook de muren van ons huis verfraaien. Zijn werk is voor hen die van grote kunst houden, een klassiek decor waarderen en niet bang zijn om over schilderkunst te discussiëren. Deze zullen zeker worden aangewakkerd door reproducties van Cranachs schilderijen die boven de tafel in de eetkamer of in de woonkamer worden opgehangen, bijvoorbeeld boven de bank. Klassieke accessoires zullen bijzonder goed passen bij het renaissancewerk van Cranach en andere schilderijen van beroemde kunstenaars: een zware gouden lijst, stijlvolle kroonluchters of een grote kroonluchter. Dit is geen tijd voor minimalisme!


 

Cranach de Oudere schilderijen op canvas

Naarmate het leven van de Duitse kunstenaar vorderde, veranderde het onderwerp en het karakter van zijn schilderijen enigszins. Cranach de Oude wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als de belangrijkste portrettist van zijn tijd. Hij is ook niet onbekend met religieuze schilderkunst en bijbelse thema's. Vandaar dat men in zijn schilderijen schilderijen van Maria en de heiligen kan aantreffen. Deze worden afgewisseld met de duidelijke fascinatie van de Duitse meester voor mythologie en vrouwelijke naakten. Uit het oeuvre van de kunstenaar spreekt ook een fascinatie voor de natuur en het landschap. Enkele van de beroemdste kunstwerken van Lucas Cranach de Oude zijn de schilderijen 'Adam en Eva', 'Dood van Lucretia', 'De heilige Hiëronymus' of bijvoorbeeld 'Rust tijdens de vlucht naar Egypte'. Bekijk de reproducties van Cranach de Oudere.