inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Lovis Corinth

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Lovis Corinth was een Duitse schilder, cartoonist en grafisch ontwerper. Hij wordt beschouwd als een van de grootste vertegenwoordigers van het Duitse impressionisme. Schilderijen op canvas van Corinth van bimago zijn voornamelijk religieuze en mythologische werken. De schilder creëerde ook portretten en landschappen. Deze schilderijen passen tot ver in de sfeer van interieurs versierd in een minimalistische, post -industriële en Scandinavische stijl!

Kunst reproducties Lovis Corinth

Lovis Corinth was een Duitse schilder, prentkunstenaar en illustrator. Samen met Max Liebermann, Ernest Oppleream en Max Slevgota wordt hij gerekend tot de belangrijkste vertegenwoordigers van het Duitse impressionisme. Corinth werd in zijn latere jaren ook geïnspireerd door het expressionisme, waardoor hij wordt beschouwd als de vader van deze richting in Duitsland. De schilderijen van de schilder schommelden hoofdzakelijk rond religieuze en mythologische thema's, landschappen en portretten. In 1892 stichtte hij met zijn vrienden een groep die bekend stond als de "Münchener Secession". In Parijs werd Corinth bekend als een tijdgenoot van Rubens. De schilder beheerste het tekenen tot in de perfectie, zodat zijn figuren een expressie vertoonden die nog niet eerder was vertoond. De kunstenaar experimenteerde vaak en combineerde verschillende schildertechnieken. Zijn handelsmerk was een vernieuwende benadering van klassieke schilderkunstige onderwerpen, die voornamelijk religie en mythologie betroffen. Bekijk de reproducties van Lovis Corinth.


 

Reproductie schilderijen Lovis Corinth voor aan de muur

Reproductie schilderijen van Lovis Corinth zijn een goede optie voor liefhebbers van originele en zeldzame toevoegingen. De kunswerken van de schilder passen perfect in een modern interieur dat is ingericht in Scandinavische, post-industriële of minimalistische stijl. Dankzij hun expressie zullen ze de ruimte een dynamisch en uniek karakter geven. Een dergelijk stijlvol accessoire is geschikt voor zowel wonings als commerciële ruimten zoals restaurants of hotels. Het kunstwerk van Corinth moet worden opgehangen aan een effen muur, geschilderd in één tint. Het schilderij komt het best tot zijn recht boven een bank, fauteuil of tafel. Het is de moeite waard om het te belichten door een extra lichtbron aan te brengen, bijvoorbeeld in de vorm van een stijlvolle wandlamp, die het schilderij zal verlichten en al zijn kwaliteiten naar voren zal brengen. Reproducties van de Duitse kunstenaar zijn ook een goed idee voor een interessant geschenk, vooral voor een liefhebber van het impressionisme of het expressionisme