inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 59€ Loyaliteitsprogramma
-50% op fotobehang tot 2022/10/06 Gratis levering boven 59€ Promotie verloopt: : :

Juan Gris

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij Le damier
vanaf
€ 24,20
Schilderij Pierrot
vanaf
€ 24,55
Schilderij The Book
vanaf
€ 24,11
Schilderij The guitar
vanaf
€ 24,20
Schilderij The Letter
vanaf
€ 24,20
Schilderij The Book
vanaf
€ 24,20
Juan Gris was een Spaanse schilder, een student van Picasso, een vertegenwoordiger van het synthetische kubisme. Hij creëerde aan het begin van de 20e eeuw. Een kenmerkend kenmerk van het werk van de kunstenaar zijn heldere, harmonieuze kleuren in innovatieve combinaties, geometrische vormen, deconstructie- en collage -elementen. Op bimago je kunt kiezen tussen stilleven en portretten.

Schilderijen Juan Gris

Juan Gris, oftewel José Victoriano Carmelo Carlos González-Pérez, wordt beschouwd als een van de vaders van het kubisme. De kunstenaar werd geboren en groeide op in Spanje, maar bracht het grootste deel van zijn leven door in Frankrijk, waar hij leefde, creëerde en bevriend was met enkele van de grootste namen uit de schilderkunst, waaronder Matisse en Pablo Picasso. Deze laatste was niet alleen de beste vriend van Juan Gris, maar ook zijn leermeester en droeg in belangrijke mate bij tot zijn belangstelling voor de kubistische stroming. Juan Gris begon zijn artistieke baan als tekenaar, maar na verloop van tijd wendde hij zich tot de schilderkunst. Zijn kunstwerken worden gekenmerkt door geometrische vormen, deconstructie en collage-elementen, alsmede een kenmerkend kleurenschema. In het begin gebruikte hij voornamelijk ingetogen kleuren, zoals zwart, bruin en grijs, en in een later stadium van zijn werk vertegenwoordigde hij het kubisme in een kleurrijker vorm. Als gevolg daarvan is zijn artistieke output zeer rijk en gevarieerd, en passen Juan Gris reproducties perfect in de sfeer van vrijwel elk interieur.


 

Reproducties Juan Grise voor in het kantoor of de woonkamer

Juan Gris is een kunstenaar wiens kunstwerken in het bijzonder gewaardeerd worden door critici, maar ook zeer interessant zijn voor verzamelaars. Op wereldveilingen lopen de prijzen momenteel op tot tientallen miljoenen dollars! In het bimago aanbod vind je echter uiterst getrouwe kunst reproducties van deze uitmuntende kubist en kan je dus thuis of op kantoor van het uitzicht genieten. Onder onze voorstellen is er geen gebrek aan zowel de beroemdste stillevens als intrigerende portretten. De "Pierrot" van Juan Gris die boven het bureau kan hangen, of composities met de voor de schilder kenmerkende nevenschikking van glazen vaten en muziekinstrumenten, zullen een echte decoratie van het interieur zijn en een bewijs van de goede smaak en de liefde voor kunst van de eigenaar.