inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Joseph Wright of Derby

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Joseph Wright of Derby was een 18e-eeuwse Engelse schilder. Deze kunstenaar was de eerste die het industriële thema in de kunst introduceerde. Hij was een meester in het gebruik van clair-obscur. In de werken van de schilder was er vaak een kaarsmotief, een voorbeeld hiervan is het schilderij "Een experiment met een vogel in de luchtpomp". Als je de intrigerende kunst van een Engelse kunstenaar in je interieur wilt "uitnodigen", kies dan voor Joseph Wright of Derby reproducties van bimago!

Reproducties op canvas Joseph Wright uit Derby

Joseph Wright uit Derby creëerde in de XVIII eeuw in Derby, dat in die tijd het centrum van de industriële revolutie was. Zijn bekendste schilderijen, die zinspelen op de geboorte van een nieuwe, van de alchemie afgeleide wetenschap, waren geïnspireerd op bijeenkomsten van de Lunar Society of Birmingham, een groep wetenschappers en industriëlen die in de Engelse Midlands woonden. Zij stonden bekend om de eeuwenoude strijd tussen wetenschap en religieuze waarden tijdens de periode die bekend staat als het tijdperk van de Verlichting. Joseph Wright gebruikte tenebrisme in zijn schilderijen. De kunstenaar legde in zijn kunstwerken vaak de nadruk op het contrast tussen licht en donker, wat vooral te zien is in genretaferelen en portretten die zich afspelen in kamers bij kaarslicht. Joseph Wrighting uit Derby combineerde perfect realisme met een romantische benadering van het probleem van het licht. Symbolen en allegorieën van de industriële revolutie en het tijdperk van de verlichting zijn in zijn schilderijen te zien. Bekijk de reproducties van Joseph Wright.


 

Reproductie schilderijen Joseph Wright uit Derby

Reproductie schilderijen van Joseph Wright uit Derby vormen een aantrekkelijke aanvulling op een klassiek interieur of bij een interieur met een meer glamoureuze stijl. De kunstwerken zullen een geraffineerde en elegante druk toevoegen. Ze kunnen zowel in de slaapkamer als in de woonkamer worden opgehangen. Ook een goede optie bij het inrichten van commerciële ruimtes, zoals restaurants of hotels. De stijlvolle schilderijen passen goed samen met donkere, natuurlijk houten meubelen. Het zal ook een echte verrukking zijn voor liefhebbers van antiek. Dergelijke elegante schilderijen horen thuis boven een bank, bed of tafel te hangen. Een extra lichtbron is ook ideaal, omdat die het kunstwerk verlicht en alle kwaliteiten ervan tot hun recht laat komen. Reproducties van Joseph Wright kunnen het beste worden opgehangen aan een effen muur, geverfd in lichte tinten wit of beige.