inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

John Speed

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Ben je geïnteresseerd in reizen? Of misschien ben je gepassioneerd door geschiedenis en kijk je graag naar oude kaarten die beroemde veldslagen illustreren? Bekijk de reproducties van John Speed, een schilder, historicus en cartograaf wiens grootste prestatie de publicatie was van een atlas met kaarten van Ierland, Schotland, Wales en Engeland. In de bimago collectie vind je originele werken die verrukken met een gedetailleerde presentatie van stadsdetails.

Reproducties op canvas John Speed

John Speed leefde en werkte in de late XVI en vroege XVII eeuw. De Engelsman was niet alleen geschoold historicus, maar werkte ook als cartograaf. Zijn carrière laat zien dat naast groot talent ook hard werken belangrijk is. De schilder werkte inderdaad als kleermaker, maar zijn passie voor kunst in de ruimste zin van het woord trok de belangstelling van de juiste mensen die hem, met het juiste mecenaat, in staat stelden zijn creatieve kant te ontwikkelen. De Engelsman gaf zijn baan op, ging een studie volgen en zijn talent werd opgemerkt door koningin Elizabeth zelf, die de kunstenaar een kamer in het Custom House ter beschikking stelde. Bekijk de reproducties van John Speed.


 

Reproductie schilderijen John Speed voor aan de muur

John Speed staat bekend om zijn cartografische prestaties. In de loop van zijn vele jaren werk ontwikkelde hij de unieke stijl die vandaag zo herkenbaar is. De Engelsman schilderde onder andere historische kaarten. De door John Speed gemaakte schilderijen tonen onder andere de invasie van Ierland en Engeland, alsmede de Engelse Middeleeuwen. Een van zijn grootste prestaties is de publicatie van een atlas met kaarten van Ierland, Schotland, Wales en Engeland. De maatschappij van die tijd dankt hem ook voor het maken van zeer nauwkeurige stadsplannen. Reproductie schilderijen van John Speed maken indruk door hun nauwkeurigheid en zeer gedetailleerde weergave van stadsdetails. Daarom zijn ze een geweldig idee voor als cadeau voor bijvoorbeeld aardrijkskunde- en reisliefhebbers. Cartografische kunst reproducties van de Engelsman zullen zeker een vleugje klasse toevoegen aan elk interieur. Het past bijvoorbeeld heel goed in een studeerkamer of thuiskantoor. De onopvallende, ingetogen kleuren stimuleren concentratie maar ook creativiteit. Bij het kiezen van schilderijen van de Engelsman is het de moeite waard om ze op te hangen aan een effen muur en ook na te denken over extra spotverlichting, die alle details van het schilderij zal accentueren.