inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Jean Béraud

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Jean Béraud was een Franse schilder en graficus, bekend om zijn portretten en humoristische, satirische genretaferelen, geïnspireerd op het dagelijkse leven van de Parijzenaars uit de belle époque-periode. De kunstenaar combineerde soms bijbelse elementen met hedendaagse, zoals het schilderij "La Madeleine chez le Pharisien", waarin de Farizeeën lijken op de juryleden van de Franse Salon. Originele motieven voegen stijl toe aan het interieur en geven het een frisse wind.

Reproducties van schilderijen van Jean Béraud

Jean Béraud was een Franse schilder en prentkunstenaar die zich specialiseerde in portretten en genretaferelen. Met groot succes en een licht ondeugend gevoel voor humor schilderde hij het dagelijkse leven van de inwoners van Parijs uit de belle époque periode. Op zijn doeken gaf hij niet alleen de realiteit van die tijd perfect weer, maar dreef hij ook de spot met de ondeugden van de toenmalige maatschappij. Een ander interessant kenmerk van het werk van Jean Béraud was de plaatsing van Bijbelse motieven in eigentijdse situaties en gebeurtenissen. Tot de meest bekende schilderijen van de Franse schilder behoren "Le Jardin de Paris", en "Les Belles de Nuit", "Le Café de Paris" en ook "La Madeleine chez le Pharisien", die vandaag de dag nog steeds indruk maken door hun perfecte gevoel voor kleur, compositie en techniek. De door bimago aangeboden werken van Jean Béraud vallen ook op door hun aandacht voor detail en de hoogste kwaliteit van het drukwerk, waardoor we gerust kunnen stellen dat ze zelfs bij de meest veeleisende kunstkenners in de smaak zullen vallen.


 

Kopieën van werken van Jean Béraud

De uitstekende reproducties van werken van Jean Béraud zijn de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar originele, ietwat satirische decoraties voor in huis en op kantoor. De onderwerpkeuze van de meester, zijn gevoel voor humor en de frisse, door het impressionisme geïnspireerde kleuren maken deze schilderijen niet alleen perfect voor klassieke interieurs, maar ook voor meer moderne of avant-gardistische ruimtes. Fantastische afbeeldingen van dames uit de periode van de belle époque, schilderijen van de straten van Parijs en sfeervolle genretaferelen zullen ook perfect passen in vrouwenboudoirs of meisjesslaapkamers waar ze harmonieus zullen samengaan met bloemmotieven op behang en pastelkleurige muren en meubels.