inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Jean-Baptiste-Camille Corot

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij The Baptism of Christ
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Volterra
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij River Landscape
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Monk
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Woman with the Pearl
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Gust of Wind
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Canteleu near Rouen
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Souvenir of Montefontaine
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Bridge at Mantes
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Woman in Blue
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Landscape
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Self Portrait
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Lake Nemi
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij The brooding girl
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Chartres Cathedral
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Harmonie en zorgvuldig uitgewerkte, geometrische composities - dat zijn de belangrijkste kenmerken van de schilderijen van Jean-Baptiste-Camille Corot - een Franse schilder van de 19e eeuw, bekend om zijn talrijke portretten, landschappen en werken geïnspireerd op historische gebeurtenissen. De kunstenaar putte uit de neoklassieke traditie en anticipeerde op de openluchtinnovaties van de impressionistische trend! Canvas prints uit deze collectie passen perfect in een elegante woonkamer, restaurant of hotel.

Reproducties van schilderijen van Corot

Een klassieke compositie en ingetogen kleuren zijn elementen die nooit uit de mode zullen raken. Een kunstenaar wiens werken tot de canon van de kunstgeschiedenis behoren is Jean-Baptiste Camille Corot. De Franse schilder is vooral bekend om zijn schilderijen van historische taferelen, portretten en landschappen. Zijn werken maken deel uit van de realistische beweging die heel het Europa van de 19e eeuw in zijn greep had. De werken van Corot zijn boeiend door hun verbazingwekkende schilderkunstige vakmanschap waaruit harmonie en rust voortvloeien. Corot werd geïnspireerd door de schilderijen van Nicolas Poussin en Claude Lorraine en werd voortdurend beïnvloed door de klassieke kunst, die zeer vaak putte uit de mythologie en de Bijbel. Zijn wetenschappelijke benadering van kunst blijkt duidelijk uit de compositie van de schilderijen, die zeer geometrisch en zorgvuldig uitgewerkt zijn. De waarneming van de natuur en de overbrenging daarvan op het doek was voor Corot geen enkel probleem en zijn werken vormen daarom een waardevolle bijdrage voor de geschiedenis van de landschapsschilderkunst. 


 

Kopieën van Corots werken

De universele en tijdloze thematiek van de werken van Corot maakt ze tot een interessante aanvulling op particuliere, maar ook commerciële interieurs. Ze kunnen met succes worden toegepast in hotelkamers en in stijlvolle, elegante restaurants. De schilderijen van Corot zijn zeer geschikt voor interieurs die zijn ingericht in een klassieke stijl met een subtiele neiging naar glamour. Robuuste, donkere meubelen van echt hout zullen goed passen bij het karakter van de werken. Dergelijke uitmuntende werken komen het best tot hun recht in de woon- of werkkamer. Hangend boven een bank of tafel zullen ze een bepaalde lichtheid verkrijgen en de aandacht van de gasten trekken. Kopieën van het werk van Corot zijn een voorbeeld van de realistische schilderijen die in de uitgebreide bimago collectie te vinden zijn. Een goed ingelijst schilderij zal zelfs de grootste sceptici van deze stijl imponeren qua kunstzinnigheid.