inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Jacob Philipp Hackert

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Jacob Philipp Hackert is een schilder die wordt geassocieerd met de trend van het Duitse classicisme. In zijn schilderijen vereeuwigde hij zeehavens, jachttaferelen en landschappen rond Napels. Als je jezelf graag omringt met deze canvas prints met een thema, versier je muren dan met Jacob Philipp Hackert reproducties van bimago! Deze motieven geven jou kamers een verfijnd karakter. Ze zien er bijzonder effectief uit in combinatie met klassieke meubels.

Reproducties van werken van Jacob Philipp Hackert

Jacob Philipp Hackert is één van de eminente vertegenwoordigers van het Duitse classicisme. Aanvankelijk studeerde hij schilderkunst bij zijn oom, maar later ging hij naar de Academie voor de Schone Kunsten in Berlijn. Hij was een leerling van Johann Gottlieb Glume. Hij werkte in Stralsund en op het eiland Rügen, dat vaak op zijn doeken voorkomt. Hij maakte ook reizen naar Stockholm en Parijs. Hij raakte bevriend met de Franse schilder Claude Joseph Vernet en Johann Georg Wille, beide bekende landschapsschilders. Jacob Philipp verhuisde in 1768 naar Rome en werd daar zeer beroemd. Hij werd door Tsarina Catharina gevraagd om een serie schilderijen te maken die de zegevierende slag van het Russische leger op het Turkse leger afbeelden. De schilder was ook bevriend met Wilhelm Tischbein en Johann Wolfgang von Goethe. Hackert is vooral bekend om zijn genrestukken met zeehavens, jachttaferelen en landschappen.


 

Reproducties van schilderijen van Jacob Philipp Hackert voor in de woonkamer

De reproducties van schilderijen van Jacob Philipp Hackert zullen liefhebbers van 18de-eeuwse schilderkunst zeker aanspreken. De idyllische landschappen van rivieren en watervallen zullen zeker een elegante aanvulling vormen op het interieur. Deze klassieke werken zijn geschikt voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en studeerkamer. Ze kunnen ook met succes worden gebruikt bij het inrichten van commerciële ruimten zoals restaurants, hotels, schoonheidssalons of kapsalons. De werken van Hackert zullen het interieur een uitzonderlijk elegant, verfijnd en zelfs hoffelijk karakter geven. Ze komen het best tot hun recht in combinatie met klassieke meubels of antiquiteiten die de geest van de romantiek terugbrengen. De werken van de kunstenaar gaan goed samen met effen muren, geschilderd in zachte kleuren in tinten van grijs, beige, blauw, roze of wit. Om dit exclusieve stuk extra in de kijker te zetten, is het raadzaam het op te hangen boven een laag meubelstuk, zoals een bank, tafel of bed. Een goede oplossing is het gebruik van een extra lichtbron, zoals een wandlamp, die het stuk op de juiste manier zal verlichten.