inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Ivan Kramskoi

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij Herod
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Der Waldhüter
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Mina Moisseyev
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Reading
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Unknown Woman
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Unknown One
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Portrait of a Young Woman
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Die Unbekannte
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Kopf eines Bauern
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Christ in the Desert
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Ivan Kramskoj is een uitstekende Russische kunstenaar die in de 19e eeuw werkte. Hij vertegenwoordigde het realisme. Kramskoj schilderde religieuze en historische afbeeldingen op canvas, evenals genretaferelen. Onder zijn werken vind je ook bijzondere portretten! Door de personages te vereeuwigen, probeerde de kunstenaar ook diep in hun psyche te reiken. Schilderijen op canvas zijn perfect voor klassieke arrangementen. Ze passen goed bij hout en gordijnen.

Schilderijen van Ivan Kramskoj

Ivan Kramskoj is een vooraanstaand Russisch kunstenaar die leefde en werkte in de 19e eeuw. Naast schilderen hield hij zich ook bezig met kunstkritiek en hij was daarnaast ook een kunstactivist. Ivan Kramskoj toonde al van jongs af aan belangstelling voor kunst. Hij was onder meer betrokken bij het retoucheren van foto's in fotostudio's. Op deze manier kwam hij terecht in het atelier van één van de meest vooraanstaande Russische kunstenaars. Ivan Alexandrovsky - zo was zijn naam - was niet alleen een uitstekend fotograaf, maar ook schilder. Dankzij hem kon de jonge Rus zijn talent ontwikkelen. Ivan Kramskoj werd toegelaten tot de Academie voor Schone Kunsten, waar hij zijn talent ontwikkelde onder begeleiding van Alexej Markov. De Russische schilder richtte een groep op met de naam Peredvizjniki, die zich onderscheidde qua realistisch-democratische opvattingen in de schilderkunst van die tijd. 


 

Reproducties van werken van Ivan Kramskoj

De schilderijen van Ivan Kramskoj bestaan voornamelijk uit religieuze schilderijen, maar ook uit genretaferelen. Hij maakte ook portretten van zowel hooggeboren aristocraten als van eenvoudige mensen. Tot zijn beroemdste werken behoren schilderijen als "De Imker" of "Oude Man met een Bal", "De Vreemdeling" en "Mozes Haalt Water uit een Rots". Voor de laatste ontving hij een gouden medaille. De bimago webwinkel biedt reproducties van hoge kwaliteit van werken van Ivan Kramskoj die u meevoeren naar het Rusland van de 19e eeuw. Het is een zeer goede manier om een vleugje klasse toe te voegen aan het interieur van uw woning. Reproducties van Ivan Kramskoj passen bij klassieke interieurs die worden gedomineerd door natuurlijk hout en kleuren als wit en grijs. Ze zullen zeer goed tot hun recht komen in combinatie met zware gordijnen, behang met subtiele versieringen en sierlijsten. Reproducties van werken uit het aanbod van bimago onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit. De schilderijen zijn verkrijgbaar in drie varianten: geprint op canvas, handgeschilderde reproducties en als Premium Print afdruk.