inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-40% op schilderijen tot 2023/12/10 Gratis levering boven 99€

Hubert van Eyck

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Hubert van Eyck was een vertegenwoordiger van het vijftiende-eeuwse Nederlandse realisme. Hij maakte voornamelijk canvasschilderijen met bijbelse taferelen of heiligenfiguren. De werken van de schilder waren rijk aan verschillende soorten allegorieën en onderscheidden zich door mystiek! Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van deze kunstenaar krijgt reproducties van de schilderijen van Hubert van Eyck aangeboden door bimago, waardoor je de inrichting van privé- of openbare ruimtes volledig kunt veranderen.

Schilderijen van Hubert van Eyck

Hubert van Eyck was een vroege Nederlandse schilder en de oudere broer van Jan van Eyck en van Lambert en Margareta. Ondanks het feit dat niet veel van zijn werken bewaard zijn gebleven, had hij de reputatie dat hij een uitstekende bijdrage had geleverd aan de vroege Nederlandse schilderkunst. Eén van de werken, "Magister Hubertus, Pictor", gemaakt rond 1409, behoort tot het oeuvre van Van Eyck. De kunstenaar is een vertegenwoordiger van het 15e-eeuwse Hollandse realisme. De thematiek van zijn werken is vooral religieus. Hubert en zijn jongere broer Jan van Eyck werkten in hetzelfde atelier, daarom was de schildertechniek van beide broers dezelfde, ze gebruikten dezelfde verfsoorten waarmee ze expressieve en intensieve kleuren verkregen. Hun stijl onderscheidt zich door het gebruik van een luchtperspectief. De beroemdste werken van Hubert van Eyck en Jan van Eyck zijn "Het Lam Gods" en "De Drie Maria's aan het Graf", waarvan het auteurschap aan Jan van Eyck wordt toegeschreven. Het tweede schilderij is waarschijnlijk door Hubert begonnen en door zijn broer voltooid.


 

Reproducties van religieuze schilderijen van Hubert van Eyck

Reproducties van de schilderijen van Hubert van Eyck zijn één van de ware schatten uit de kunstgeschiedenis. Van Eyck's schilderijen zijn vervuld van mystiek en allegorie. Deze sublieme werken passen perfect in een elegant, stijlvol, klassiek interieur van een woonkamer of een kantoor waarin antiek de boventoon voert. De kunstwerken kunnen het best op een centrale plaats in de kamer worden opgehangen, bijvoorbeeld boven een tafel of een bank. Ze passen het best in de huiskamer of studeerkamer, zodat ze voor afwisseling zorgen binnen de ruimte en een aanleiding vormen voor discussies over filosofische en theologische onderwerpen. 15e-eeuwse schilderijen die we normaal gesproken alleen in musea kunnen bewonderen, kunnen nu hun plek vinden bij u thuis. De rustige kleuren van de schilderijen en de onzichtbare penseelstreken komen goed tot uiting op een effen muur die in één neutrale kleur is geschilderd, zoals in het wit of grijs.