inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€ Actie is geldig nog: : :

Gustave Courbet schilderijen

Categorieën
Filters

Filters

Kleur

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij The Grotto of the Loue
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij After Dinner at Ornans
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Les Baigneuses
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Happy Lovers
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Forest Landscape
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Hector Berlioz
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Chasm at Conches
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Landscape near Ornans
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Portrait of Jules Valles
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Burial at Ornans
vanaf
€ 35,10
€ 54,00
Schilderij The Game of Draughts
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Malle Babbe
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Cliffs at Etretat
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Death of the Deer
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij The Sea
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Snowy Landscape
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Origin of the World
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Chillon Castle
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Sleeping
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Gustave Courbet is een Franse schilder die de realismebeweging leidde in de 19e-eeuwse schilderkunst. Bekend als een vernieuwer en een kunstenaar die door middel van zijn werken gedurfde sociale en politieke standpunten bepleit. Onder zijn werken bevinden zich echter ook zachte zeegezichten, naakten en stillevens. Courbet verwierp de academische conventie en romantiek van de vorige generatie ten gunste van de kunst om de wereld om hem heen op canvas over te brengen.

Schilderijen van Gustave Courbet

Gustave Courbet was één van de meest prominente vertegenwoordigers van het realisme. Zijn werken werden gekenmerkt door naturalisme en de uitzonderlijke weergave van details. Hij werd aanvankelijk geïnspireerd door de romantiek, vandaar dat Courbets eerste schilderijen nostalgie en lichtheid uitstralen en een zekere spiritualiteit in zich dragen. Dit soort schilderijen zijn de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar iets kleins om hun kamer mee te verfraaien. Ze zullen perfect passen in een kleine kamer, ingelijst in een eikenhouten lijst, hangend boven een ladekast. Het is ook een goed idee om naast het schilderij een vaas met bloemen te zetten om daarmee nadruk te geven aan het sentimentele karakter van het werk. Later in zijn leven sloeg de Franse schilder echter een andere richting in met zijn kunst. Hij begon de dagelijkse bezigheden van eenvoudige mensen af te beelden, zoals het werk van steenhouwers of het werk van boeren op het land. Het naturalisme en realisme in deze werken is fascinerend en zal iedere liefhebber van fotorealisme interesseren. De werken van Courbet komen fenomenaal tot hun recht in een centraal punt in de woonkamer. Het beste effect bereikt u door één groot realistisch schilderij op te hangen, omlijst met een gouden lijst. Dankzij de dominantie van bruin en donkere groentinten verliest het zijn kwaliteit niet wanneer u het schilderij combineert met een leren bank of lambrisering. De beroemdste schilderijen van Gustave Courbet en andere schilders zullen een prachtige aanvulling zijn op een elegant interieurontwerp.


 

Reproducties van de werken van Gustave Courbet

Courbets werken zijn een traktatie voor liefhebbers van realistische schilderijen. De aandacht voor detail is een lust voor het oog, zelfs voor de meest kritische kijker. Het maakt de reproducties van de Franse schilder tot een uitstekend idee voor de inrichting van een woonkamer of studeerkamer. In zijn werken overheersen zowel donker- als lichtbruin en groentinten. Dankzij de zachte kleuren passen ze naadloos in kamers met houten of lederen accessoires. Zijn schilderijen zien er prachtig uit in gouden of eiken lijsten. Het naturalisme van de schilderijen benadrukt de volwassenheid en de authenticiteit van de woning en van de bewoners. Het is ongetwijfeld de juiste keuze voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in symboliek, maar wel in concrete kunstwerken met een specifieke thematiek.