inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Giulio Romano

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Giulio Romano of Giulio Lippi was een Italiaanse schilder die in de 16e eeuw creëerde. In zijn grote werken combineerde hij de lyriek van het schilderij van zijn meester - Raphael, met de kracht en het temperament die zichtbaar zijn in de werken van Michelangelo. Onder de schilderijen van Giulio Romano domineren portretten, religieuze en allegorische schilderijen. De kunstenaar schilderde ook fresco's. Originele motieven zijn perfect voor een elegante woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Reproducties van schilderijen van Giulio Romano

De schilder en architect Giulio Romano, ook bekend als Giulio Lippi, leefde en werkte in Italië in de 16e eeuw. Zijn kunstwerken zijn ongetwijfeld sterk door Rafaël beïnvloed. Giulio Romano was immers een leerling van Rafaël, de jongste van een trio beroemde kunstenaars: Rafaël, Leonardo da Vinci en Michelangelo. De laatste van deze drie had een even grote invloed op het werk van Giulio Romano. Het is opmerkelijk dat de jonge Italiaan de gelegenheid had nauw samen te werken met zijn meesters, zo werkte hij samen met Rafaël bij het maken van opvallende decoraties voor de appartementen van Paus Leo X. Hij legde zich ook toe op het voltooien van afzonderlijke werken van zijn meester. Giulio Romano had echter ook zijn eigen onafhankelijke successen. Hij werd zelfs benoemd tot hoofdarchitect van Mantua en hield toezicht op de bouwprojecten van die stad.


 

Kopieën van schilderijen van Giulio Romano voor aan de muur in de woonkamer

Wat de schilderijen van Giulio Romano betreft zijn deze representatief voor het maniërisme. Dit is te zien aan de vervormde verhoudingen van het menselijk lichaam - deze waren enigszins uitgerekt. De Italiaanse kunstenaar gebruikte ook allegorie in zijn schilderijen en was ook vertrouwd met allerlei vormen van symboliek en specifieke perspectieven. In het werk van de schilder kan men daarnaast de drukte opmerken die kenmerkend is voor deze tendens, let maar op de zeer grote opeenhoping van personages. Reproducties van de schilderijen van de Italiaanse meester zijn een goed idee voor een niet-alledaags geschenk. De ontvanger zal zeker onder de indruk zijn van de kwaliteit en het vakmanschap. In het bimago aanbod vindt u prints op canvas, handgeschilderde schilderijen en ook het zogenaamde Premium Print aanbod dat zich onderscheidt door het driedimensionale oppervlak. Reproducties van de werken van de Italiaan zijn een geweldige manier om een woonkamer, werkkamer of gang mee te decoreren. Hangend aan een effen muur en met goede verlichting zullen ze zeker veel stof tot nadenken en discussie opleveren.