inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 59€ Loyaliteitsprogramma
-50% op fotobehang tot 2022/10/06 Gratis levering boven 59€ Promotie verloopt: : :

Giovanni Bellini

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij Allegory
vanaf
€ 24,50
Schilderij Allegory
vanaf
€ 24,55
  1. 1
  2. 2
Giovanni Bellini is een Italiaanse schilder uit de Renaissance en wordt beschouwd als een meester in het gebruik van kleur en licht. De kunstenaar maakte voornamelijk religieuze schilderijen en portretten, en zijn beroemdste werken zijn Madonna en Kind. Kies de afbeelding die je het meest aanspreekt en krijg een originele decoratie voor je woonkamer of kantoor. Wij garanderen dat dankzij schilderijen op canvas van Bellini jouw kamer onherkenbaar zal veranderen!

Reproducties van schilderijen van Giovanni Bellini

Giovanni Bellini werd in de 15e eeuw in Venetië geboren. In zijn beginjaren hield de kunstenaar zich bezig met religieuze onderwerpen. De techniek van het clair-obscur beheerste hij tot in de perfectie, terwijl deze techniek tot één van de moeilijkste behoort. Geïnspireerd door de beste Italiaanse schilders uit die tijd begon hij, in plaats van gewone tempera te gebruiken, te experimenteren met olieverf. Hierdoor werden zijn schilderijen verfijnder, lichter en onderscheidden ze zich door hun gevarieerde kleurgebruik. Bellini werd later beroemd als portrettist. Bellini's werken zijn van grote waarde voor het artistieke erfgoed, niet alleen van Italië zelf, maar van heel Europa. Vele vooraanstaande kunstenaars uit de canon van de kunstgeschiedenis van de zogenaamde Gouden Eeuw begonnen hun artistieke levensweg onder de hoede van Bellini. Hiertoe behoorden schilders als Titiaan, Lotto en Del Piombo. 


 

Reproducties van schilderijen van Giovanni Bellini

Bellini's tijdloze schilderijen doen het goed in klassieke interieurs die zowel in lichte als in donkere kleuren zijn uitgevoerd. Reproducties van de schilderijen komen het best tot hun recht op gladde, effen muren in de woon- of werkkamer. Een dergelijke sublieme aanwinst kan ook op succesvolle wijze worden opgehangen in hotellobby's, restaurants of kantoren. De beste manier om een schilderij te accentueren is door het op te hangen boven een tafel, bureau of bank. Om de details te benadrukken is het bovendien raadzaam om passende verlichting te gebruiken die het kunstwerk extra glans zal geven. De sublieme thematiek van Bellini's schilderijen zal prestige verlenen aan een interieur en een onherkenbare verandering teweeg brengen. De bimago-collectie bevat een ware rijkdom aan werken waar de grootste kunstverzamelaars van dromen en die u nu al in huis kunt halen.