inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-40% op schilderijen tot 2023/12/10 Gratis levering boven 99€

Giorgione

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij A Soldier
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij Portrait of a Young Woman
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij The Attributes of War
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij Adoration of the Shepherds
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij Judith
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij Portrait of a young man
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij Selfportrait
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij The Three Philosophers
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij Adoration of the Shepherds
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij Youth with Arrow
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij The passionate singer
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Ben je geïnteresseerd in renaissanceschilderkunst? Bekijk de collectie reproducties van schilderijen van Giorgione - een Italiaanse kunstenaar uit het begin van de 15e en 16e eeuw, een van de meest mysterieuze meesters van het penseel van de moderne tijd. Deze schilder ging efficiënt om met kleuren en licht en presenteerde figuren en objecten op een zeer originele manier! Onder de Giorgione reproducties van bimago vind je voornamelijk portretten, waardoor je interieur uniek zal worden.

Schilderijen van Giorgione

Giorgione is een van de meest raadselachtige figuren in de kunstwereld, er is namelijk zeer weinig bekend over zowel zijn leven als zijn werk. Er worden hem zelfs twee namen toegekend: Giorgio Barbarelli da Castelfranco of Zorzi di Castelfranco. Het is bekend dat hij leefde en werkte in Venetië, aan het eind van de 15e en het begin van de 16e eeuw. Hij is de kunstgeschiedenis ingegaan als een getalenteerde vertegenwoordiger van de renaissance en werd begeleid door de grote Giovanni Bellini. Het aantal schilderijen dat hij heeft gemaakt is ook niet helemaal bekend. Er wordt geschat dat het er tussen de 5 en de 40 kunnen zijn. We weten dat er tot op de dag van vandaag zeker geen werken met een specifieke datum of handtekening bewaard zijn gebleven.


 

Reproducties op canvas van Giorgione voor in de woonkamer

Reden te meer waarom reproducties van zijn schilderijen een ware traktatie zijn voor kunstkenners. In zijn schilderijen zijn kenmerken van de Venetiaanse schilderkunst terug te vinden die typisch zijn voor de periode van de renaissance. Giorgione was vaardig met kleuren en lichtval en beeldde op originele wijze personen en voorwerpen af. Hij besteedde in het bijzonder aandacht aan deze kenmerken en gebruikte kleurtemperatuur en kleurintensiteit op een zeer interessante manier. Wat de thematiek betreft werden de werken van de Italiaan gedomineerd door sacralia, allegorie en portretten. Interessant is dat hij de eerste was die een naakte vrouw tot onderwerp van een schilderij maakte. Dit vond plaats in de "Slapende Venus". In het aanbod van de bimago webwinkel vindt u reproducties van zeer hoge kwaliteit: Premium Print afdrukken met een driedimensionaal oppervlak en ook afdrukken op canvas. De repreoducties zullen klasse toevoegen aan elk interieur. Om hun uniciteit nog meer te benadrukken is het de moeite waard om te zorgen voor extra verlichting, bijvoorbeeld in de vorm van wandlampen. Voor het interieur is een klassieke aanpak passend: houten vloeren, accessoires van natuurlijk hout en rustige kleuren.