inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Franz Xaver Winterhalter schilderijen

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Ben je gefascineerd door portretten? Ben je geïnteresseerd in koninklijke families? Mis de reproductie van Franz Xaver Winterhalter niet, een Duitse schilder uit de 19e eeuw. In de collectie van Winterhalter schilderijen reproducties vind je schilderijen ter herdenking van Napoleon III, de Oostenrijkse keizerin Elizabeth of de Franse koningin Eugenia! Deze werken weerspiegelen minutieus alle details, zoals elementen van de outfit. De reproducties van Franz Xaver Winterhalter zullen zeker de sfeer van vervlogen tijden terugbrengen.

Reproducties Franz Xaver Winterhalter

Franz Xaver Winterhalter is een uitstekende vertegenwoordiger van de Duitse artistieke gemeenschap. Hij leefde en creëerde in de 19e eeuw. De Duitse schilder werd geboren in een klein dorp, zijn vader was boer en hij had zeven broers en zussen. Zijn locatie weerhield hem er echter niet van zijn dromen waar te maken en zijn artistieke passie te ontwikkelen. Hij ontwikkelde zijn unieke werkplaats in München en Freiburg. Zijn werk werd niet gewaardeerd door de critici van die tijd. Desondanks werden zijn vaardigheden snel gewaardeerd door de aristocratie van de wereld. Franz Xaver Winterhalter specialiseerde zich in het maken van unieke portretten. Zijn werken werden aanvankelijk als te voor de hand liggend gevonden en in een gedateerde stijl onderhouden. Zijn werkplaats en stijl ondergingen echter transformaties en zijn werken werden veel moderner. Kenmerkend voor zijn stijl was de minutieuze weergave van alle details, bijvoorbeeld elementen van de outfit. Wat, interessant genoeg, de Duitser aan het einde van zijn leven in één keer schilderde - waarbij hij de afbeelding rechtstreeks op het doek overbracht, zonder voorafgaande schets.


 

Beroemde portretten van Franz Xaver Winterhalter

Schilderijen van Franz Xaver Winterhalter kregen snel erkenning aan koninklijke en aristocratische hoven. Tot zijn bekendste werken behoren portretten van Napoleon III, keizerin Elisabeth en de Franse keizerin Eugénie. De werken van de Duitse kunstenaar zijn nog steeds te bewonderen in wereld- en Europese musea. In het aanbod van de bimago winkel vindt u vele reproducties van de schilderijen van Franz Xaver Winterhalter. Door hun hoge kwaliteit voelt u zich aan het koninklijk hof. Reproducties van Franz Xaver Winterhalter. Ze zullen heel goed werken in klassieke interieurs die gedomineerd worden door hout, stucwerk en ingetogen kleuren die het unieke karakter van de werken niet zullen overweldigen. Reproducties van Winterhalters werken, vergezeld van vintage schilderijen, zullen een geweldige fotowand creëren. Hun vakmanschap is ook de moeite waard om te benadrukken met extra spotverlichting.