inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

François Gérard

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

François Gérard was een Franse schilder, tekenaar en graficus uit de neoklassieke periode. Hij vereeuwigde vooral figuren in verband met huizen van Europese heersers. De werken van de kunstenaar werden gekenmerkt door een geïdealiseerde vorm en ingetogen kleuren. De bimago-galerij kon de reproducties van François Gérard niet missen, die een buitengewone decoratie kunnen worden voor een woonkamer of een elegant kantoor, perfect passend bij natuurlijk hout en gladde muren!

Kopieën van schilderijen op canvas van François Gérard

François Gérard is een schilder, grafisch vormgever en fervent tekenaar die in Italië werd geboren. Zijn grootste faam verwierf hij echter als portretschilder. Hij was in Rome geboren, maar zijn familie verhuisde naar Frankrijk nadat ze 12 jaar in de Italiaanse hoofdstad hadden gewoond. In Parijs begon hij zijn carrière in de kunst. Hij volgde onderwijs aan het Pension du Roi - een school waar vele beroemde kunstenaars vandaan kwamen. Bovendien werd hij de leerling van grote meesters: Nicolas Guy Brenet, Jacques-Louis David en Augustin Pajou. De Baron – zo werd de Franse schilder ook wel genoemd – runde zijn eigen schildersatelier en hij was de leraar van toekomstige meesters in de kunst.


 

Reproducties van kunstwerken van François Gérard

De schilderijen van François Gérard zijn, naast portretten (de schilder maakte tijdens zijn leven maar liefst 300 portretten) voornamelijk kunstwerken met mythologische en historische thematiek. Een dergelijk oeuvre verwijst naar de periode waarin de kunstenaar zijn werken maakte, namelijk het neoclassisme. De reproducties van de schilderijen die in de bimago webwinkel verkrijgbaar zijn, zijn de beroemdste doeken van de Franse meester. Bustes of voorstellingen van een volledig lichaam zullen zeker een perfecte aanvulling zijn op de inrichting van een woon- of eetkamer. De sterk geïdealiseerde vormen en ingetogen kleuren zullen uw interieur verrijken met de kalmte en tegelijkertijd extravagantie van een kunstgalerie. Bij het maken van een keuze uit de werken van de Fransman is het de moeite waard om te kiezen voor klassiek: natuurlijk hout, effen muren of barok behang. Dergelijke toevoegingen zullen het best tot hun recht komen. De reproducties van François Gérard onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit en de nabootsing van details. Bij de kwaliteitskeuze kunt u kiezen voor Premium Print, dat met het driedimensionale oppervlak precies lijkt op een handgeschilderd schilderij, maar u kunt ook kiezen voor afdrukken op canvas.