inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Fra Angelico

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Fra Angelico is een laatgotische en renaissanceschilder, en tegelijkertijd een Dominicaanse en gezegende van de katholieke kerk. De kunstenaar maakte vooral religieuze schilderijen: hij vereeuwigde engelen, taferelen uit het paradijs en draden gerelateerd aan het leven van Maria. Als dit onderwerp je aanspreekt, ga dan naar de reproducties van Fra Angelico uit de bimago collectie! Reproducties van Fra Angelico-schilderijen zijn een uitstekende keuze, vooral in het geval van interieurs die zijn ingericht in een Italiaanse stijl.

Canvas prints van Fra Angelico

Fra Angelico is een van de beroemdste Italiaanse schilders, die creëerde aan het begin van de renaissance en de gotiek. Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat Fra Angelico, naast het feit dat hij een uitmuntend kunstenaar was, ook door de katholieke kerk als gezegend wordt beschouwd. De schilderijen van Fra Angelico onderscheiden zich door een delicate en zekere vorm. Kenmerkend voor zijn schilderij was de compositie die hij gebruikte, waarbij rekening werd gehouden met het ruimtelijke perspectief. Heel vaak verwees Angelico in zijn werken naar de prestaties van meesters als Giotto of Masaccio. Op een bepaald moment tijdens zijn artistieke carrière gaf Fra Angelico de gouden achtergrond van de Middeleeuwen op ten gunste van het landschap. Rond 1440 begon de schilder fresco's te maken met afbeeldingen van religieuze figuren, zoals: Madonna, engelen. Het beroemdste fresco van Fra Angelico toont de Annunciatie, die we vandaag de dag nog steeds kunnen zien in het klooster van San Marco.


 

Reproducties van religieuze schilderijen van Fra Angelico

Nu hoef je niet meer naar Florence om het beroemde Uffizi Museum te bezoeken om de werken van de uitmuntende Italiaanse kunstenaar Fra Angelico te zien. In de bimago collectie vindt u reproducties van de hoogste kwaliteit die u kunt gebruiken om uw appartement of kantoor te versieren. De fresco's van Fra Angelico passen perfect in een huis in Italiaanse, klassieke stijl. Oude houten meubels, lichte muren en veel levende planten vormen een droomarrangement waar de werken van Fra Angelico met succes kunnen worden opgehangen. Om de werken tentoon te stellen, is het de moeite waard om ze boven de bank in de woonkamer of het bureau te hangen, waardoor ze de aandacht van de gasten zullen trekken en ook een goed excuus zullen zijn om een discussie over kunst te beginnen. Deze unieke reproducties zijn een ideaal voorstel voor liefhebbers van de Renaissance.