inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-40% op schilderijen tot 2023/12/10 Gratis levering boven 99€

Domenichino

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij Death of St.Cecilia
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij The Hunt of Diana
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij The Cumaean Sibyl
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij Mary Magdalene
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij The Death of St. Cecilia
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij Susannah and the Elders
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij Diana's Hunt
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij Death of St.Cecilia
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij Allegory of agriculture
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij The Hunt of Diana
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij Portrait of a Cardinal
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Schilderij The Hunt of Diana
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij The Maiden and the Unicorn
vanaf
€ 29,40
€ 49,00
Schilderij Saint Sebastian
vanaf
€ 15,33
€ 25,55
Domenichino is het pseudoniem van Domenico Zampieri, een Italiaanse schilder en tekenaar, actief in de barokperiode. Deze kunstenaar maakte voornamelijk werken geïnspireerd op religieuze thema's en mythologie, maar ook op landschappen. Domenichino's schilderijen worden gekenmerkt door een hoge nauwkeurigheid van tekenen en harmonieuze compositie. Een manier om met de werken van de Italiaanse kunstenaar om te gaan,zijn reproducties van Domenichino's schilderijen van bimago! De schilderijen zijn perfect, vooral in klassieke interieurs.

Domenichino-reproducties

Domenichino is de artiestennaam van de Italiaan Domenico Zampieri. Een student van de beroemde Carracci Academy, evenals een medewerker van Annibale Carracci - een even grote Italiaanse kunstenaar. Domenichino, als een kunstenaar die zich concentreerde op de barokperiode, creëerde vooral talloze schilderijen die werden gedomineerd door sacrale en mythologische thema's, evenals talloze allegorieën. Bovendien zullen we in het werk van de Italiaanse kunstenaar tal van landschappen of zelfs portretten vinden - de Italiaanse aristocratie en zelfs het pauselijke hof maakten graag gebruik van zijn diensten. Zijn grootste prestaties staan echter niet op een klassiek doek, maar op een indrukwekkende ruimte. De spectaculaire fresco's in de kerk van Sant'Andrea della Valle in Rome worden beschouwd als het hoogtepunt van de Italiaanse creativiteit.


 

Kopieën van Domenichino's schilderijen aan de muur

Reproducties van Domenichino-schilderijen zijn een geweldig idee als aanvulling op het interieurontwerp voor een fervent kunstliefhebber. Vol ingetogen kleuren, zullen de werken van de Italiaanse schilder zeker een perfecte aanvulling zijn op klassieke interieurs, voornamelijk in tinten zoals bruin, wit, grijs en donkergroen. Reproducties van de werken van de Italiaan zullen ook heel goed passen bij natuurlijk hout. Ingetogen kleuren, sublieme thema's en talrijke allegorieën die in de schilderijen zijn geplaatst, vragen om een passende setting. Daarom is het de moeite waard om voor extra verlichting te zorgen die alle details van het Italiaanse werk zal benadrukken. Een goed idee is een spotje, zoals een wandlamp of een staande lamp. Reproducties van schilderijen die in de slaapkamer hangen, zullen zeker het onderwerp van veel discussies worden tijdens sociale bijeenkomsten.