inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Van Dyck schilderijen

Categorieën
Filters

Filters

Oriëntatie

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Sir Anthony van Dyck - Vlaamse barokkunstenaar en de belangrijkste hofschilder in Engeland. Een van de meest invloedrijke schilders van de 17e eeuw, hij maakte voornamelijk portretten, bijbelse en mythologische taferelen, hij was ook een uitstekend tekenaar. Zijn meesterwerken uit de collectie Reproducties Anthony van Dyck omvatten een portret van Charles I en vele andere iconische schilderijen. De vrije elegantie die de schilderijen van de kunstenaar kenmerkt, zorgt ervoor dat ze in elke kamer hun toepassing zullen vinden.

Reproducties van schilderijen van Van Dyck

Anthony van Dyck - de zoon van een koopman en een borduurder die leefde aan het begin van de 16e en 17e eeuw - werd beroemd als een uitstekende auteur van portretten. Tijdens zijn werk slaagde hij erin zijn eigen unieke stijl te creëren, die na verloop van tijd een artistieke wegwijzer werd voor andere jonge kunstenaars. Zijn talent werd opgemerkt door het Britse koninklijke hof. Hij werd de hofschilder van koning Charles I en maakte portretten van aristocraten die nu in de honderden kunnen worden geteld. Kijkend naar het overzicht van de werken van deze Vlaamse kunstenaar, kan men niet verhullen dat hij in de barok creëerde. Zo vind je in zijn werk naast portretten ook werken die sterk gedomineerd worden door religieuze en sacrale thema's, gericht op het lijden. In de bimago galerij vind je beroemde religieuze schilderijen ook van andere kunstenaars - bekijk de Reproducties collectie.


 

Een schilderij van Van Dyck voor aan de muur van een kamer of kantoor

Het overheersende thema in de schilderijen van Van Dyck is zeker niet universeel en niet voor iedereen bestemd. Liefhebbers van klassieke afbeeldingen en moeilijke, maar leesbare inhoud zullen er echter blij mee zijn. Sterke figuren gehuld in barokke mist of een soort martelaarschap zijn een goed idee als aanvulling op de inrichting van een woonkamer, studeerkamer of kantoor. Van Dyck, die zijn schilderijen maakte, zag zeker kunstkenners om zich heen verzamelen, die de slanke maar expressieve penseelstreken bewonderden. De schilderijen zullen een bepaald mysterie in het interieur brengen en de stemming verhogen. Ze passen perfect bij houten, zware meubels, expressief behang met rijke ornamenten of gouden accessoires die het barokke karakter van het werk benadrukken. Bij het ophangen van zo'n schilderij is het ook de moeite waard om voor de juiste verlichting te zorgen. Een die alle penseelstreken en de gebruikte kleuren zal benadrukken. Reproductie van een schilderij van een leerling van Rubens is ook een geweldig cadeau-idee voor een dierbare.