inspirerende interieurs aantrekkelijke acties gratis levering vanaf 99€ Loyaliteitsprogramma

-35% op alle schilderijen Gratis levering boven 99€

Amedeo Modigliani - reproducties van de beroemdste werken

Categorieën
Filters

Filters

Kleur

Toepassen Filter
Sorteren

Sorteer op

Schilderij Aristide Sommati
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Head
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Seated Nude
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Antonia
vanaf
€ 31,85
€ 49,00
Schilderij Renee
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Caryatid
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Seated Caryatid
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
Schilderij Leopold Zborowski
vanaf
€ 16,60
€ 25,55
De Italiaanse schilder Amedo Modigliani is een kunstenaar wiens belangrijkste creatieve inspiratie de mens was. Modigliani's schilderijen zijn talrijke naakten die aan het begin van de 20e eeuw als te brutaal en schandalig werden beschouwd. "Portret van een vrouw met een hoed" of "Antonia" zijn de meest populaire Modigliani-schilderijen, ook verkrijgbaar in de reproductiecollectie van bimago. Kies de klassiekers van de wereldschilderkunst en kies voor Modigliani-schilderij, dat een tijdloze wanddecoratie wordt!

Amedeo Modigliani - de beroemdste werken en biografie van een Italiaanse schilder

Amedeo Clemente Modigliani was een beroemde Italiaanse schilder, tekenaar en beeldhouwer met Joodse wortels. Hij werd geboren in 1884 in Livorno, Italië, en stierf in 1920 in Parijs. Modigliani's schilderijen, waardoor de kunstenaar bekendheid verwierf, zijn voornamelijk gewaagde daden die aan het begin van de 20e eeuw niet door de samenleving werden geaccepteerd. Modigliani kwam de schilderkunst voor het eerst tegen in Italië, waar hij afstudeerde in de oudheid en renaissancekunst. Later verhuisde Amedeo Modigliani naar Parijs en ontmoette daar de Boheemse gemeenschap - waaronder Pablo Picasso, Juan Gris en Diego Rivera. In 1917 raakte Modigliani betrokken bij Jeanne Hébuterne, die een grote liefde van zijn leven was en een muze die poseerde voor vele acts. Modigliani, die van kinds af aan gezondheidsproblemen had gehad, stierf plotseling op 36-jarige leeftijd aan tuberculose. De bekendste werken van Amedeo Modigliani zijn "Vrouw met zwarte stropdas", "Portret van Paul Guillaume", "Staand naakt" en "Zelfportret".

lees meer beschrijving verbergen

Modigliani-reproducties - de kunst van grote meesters binnen handbereik

Amedeo Modigliani's schilderijen zijn te zien in vele musea en galeries over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Italië, Japan, Brazilië en Denemarken. In 2004 werd een museum geopend in Livorno, de stad waar Modigliani werd geboren, waarin didactische en fotografische documentatie over het leven en werk van de grote kunstenaar werd verzameld. Als we ons dagelijks willen omringen met de kunst van de Italiaanse avant-gardekunstenaar, zonder grote financiële uitgaven te hoeven doen, kunnen we besluiten om een ​​van Modigliani's schilderijen in de bimago-galerie te reproduceren. In onze collectie vind je vrouwen- en mannenportretten, die het perfecte vakmanschap en de eigen stijl van de Italiaanse kunstenaar laten zien. Als we gepassioneerd zijn door het schilderen van grote meesters, is het naast Modigliani's schilderijen ook de moeite waard om kennis te maken met de reproducties van werken van andere kunstenaars die in onze collectie worden voorgesteld. Iedere kunstliefhebber vindt hier iets voor zichzelf. De reproducties die in bimago shop worden aangeboden, kunnen worden besteld als hoogwaardige canvasafdrukken of in de gepatenteerde Premium Print-techniek.

Werken van Amedeo Modigliani - een klassieker in de wereldschilderkunst

De kunstenaar ontwikkelde een individuele schilderstijl, vol elegantie en subtiliteit. De rode draad in zijn werk was de man, en de schilder wijdde zich veel minder vaak aan landschappen. In Modigliani's schilderijen wordt de aandacht gevestigd op lineaire, langwerpige figuren; een sfeervolle achtergrond die het karakter van de geportretteerde en de economie van details uitdrukt. De schilder waardeerde minimalisme, daarom is in Modigliani's schilderijen de menselijke omgeving vaak leeg. Amedeo Modigliani liet zich inspireren door vele avant-gardistische trends uit die tijd - zoals expressionisme, symboliek, maar ook werken uit de Renaissance. Hij gebruikte ook elementen van Afrikaanse kunst in zijn werken. Ondanks zijn kennismaking met beroemde kunstenaars, werd hij door niemand anders beïnvloed: De werken van Amedeo Modigliani hebben een zeer individualistische ondertoon en kunnen niet worden toegeschreven aan enige artistieke stroming uit die tijd. De beroemdste schilderijen van Modigliani zijn portretten van vrouwen met zwanenhalzen en delicate, langwerpige trekken. In totaal omvat het schilderoeuvre van de kunstenaar ongeveer 420 schilderijen. Onder de populaire schilderijen van Modigliani zijn de volgende: "Portret van Beatrice Hastings voor de deur", "Vrouw met zwarte stropdas" of het schilderij "Joodse vrouw".

Modigliani's schilderijen - decoratie en cadeau-idee

Modigliani's schilderijen zullen zelfs het saaiste interieur er origineler uit laten zien. Als we besluiten om een reproductie van een schilderij van een bekende schilder in de woonkamer, woonkamer of eetkamer op te hangen, zullen we onze familie en vrienden zeker verrassen met een origineel decoratief idee. Naast de decoratieve waarde zullen de reproducties van Modigliani's werken ook getuigen van de liefde voor kunst bij de eigenaren van het huis. Als we de kunst van grote meesters waarderen, kunnen we een kleine galerij met uw favoriete schilderijen in onze vier hoeken maken door reproducties te kiezen van beroemde schilderijen van beroemde schilders zoals Vincent van Gogh of Monet. Schilderijen van Amedeo Modigliani beschikbaar in de bimago-collectie, zullen niet alleen goed werken in wooninterieurs. Ze zijn ook een idee voor een effectieve aankleding van een elegant kantoor, restaurant, café, dokterspraktijk of school. Canvasreproducties van Modigliani's werk met een persoonlijke toewijding zullen ook een origineel cadeau blijken te zijn voor een geliefde, ter gelegenheid van een bruiloft, verjaardag, kerst of aankoop van een nieuw appartement.